Naturisme Ierland

ierland

Bij Ierland ga je wellicht niet meteen denken aan naturisme en bloot lopen. Het overwegend katholieke land heeft toch wel de naam van regen en nat. Toch heeft Ierland een verrassend mild klimaat en met name het zuidwesten is aangenaam door de golfstroom.

Formeel bestaat Naturisme niet in de Ierse wet, maar bloot lopen op openbare grond maar ook op privé terrein als je dat vanaf de openbare weg kunt zien is verboden. In de praktijk wordt naturisten, die zich ook als zodanig gedragen, door de politie/overheid met rust gelaten. Ze hebben wel beters te doen.

Informatie en een overzicht van naaktstranden is te vinden op de site van de Ierse naturisten

Naaktstrand Praia do Pinho Brazilië

In het land waar de bikini soms kleiner is dan een postzegel is naturisme een weinig geaccepteerd verschijnsel. De Kristelijke kuisheid zit er te diep in gestampt. Toch zijn er naaktstranden Tambaba Beach  is een bekende. Maar  Praia do Pinho staat te boek als het eerste naaktstrand van Brazilië. Het ligt bij Balneário Camboriú in de deelstaat Santa Catarina, toeristisch dan weer niet een van de meest interessante gebieden.

Praia-do-Pinho(1)

Lees verder

Naturisten stranden Algarve, Portugal

Langs de kust van de Algarve zijn verschillende naturisten stranden te vinden, hieronder een selectie.

Praia Figueira

Een afgelegen en rustiek naturistenstrand gelegen in de gemeente Vigo (Pontevedra).

Furnas, Lagos

Een gracieus zandstrand verwelkomt bezoekers op Furnas . Omgeven door een imposante Cliff met kristalhelder water en aangrenzende weelderige natuur. Dit is een zeer rustige strand, ideaal voor naturisten.

Praia da Rocha

Tavira beach

Barril beach

De uitgestrektheid, de rust en de aangename temperatuur van het zeewater, maakt dit een prachtig strand voor een dagje uit.

Naturistenresort koversada

Koversada een grote maar toch erg mooi complex met appartementen en een camping omzoomd door cipressen, pijn-, denne- en olijfbomen, net bij de monding van het 12 km lange zee-kanaal, midden op het  schiereiland Istrië echt voor de natuurliefhebbers . Koversada ligt naast een 2,5 km lange kustlijn met kliffen, rotsachtige strand en een klein zandstrand geschikt  voor jonge kinderen.

Koversada

Koversada is eigenlijk een hele stad, met hotelkamers, appartementen en een camping. In het hoogseizoen wordt bezocht door 5000 gasten. Er zijn 8 restaurants, snackbars en pizzeria’s in de buurt. Er zijn 2 supermarkten met fruit en groenten en kleine winkel met kranten en ansichtkaarten. Voor de jongsten zijn er drie speeltuinen