Naturisme in Finland

De term sauna is bijna synoniem voor Finland, je zou dus bijna denken dat bloot-in-gezelschap heel gewoon is in Finland. De Finnen zijn echter een stuk preutser dan je zou verwachten en naturisme is niet zo heel algemeen voorkomend. Zeker niet als je dat vergelijkt met andere Scandinavische landen.

De Finnen gaan dan wel regelmatig, bloot, de sauna in en duiken daarna, bloot, in het meer of in de sneeuw., maar dit is zelden gemend. Behalve met het gezin gaan mannen en vrouwen meestal gescheiden de sauna in.

naturisme finland Lees verder

Lekker bloot in de zon

Zon

Probeer het gewoon eens, met je blote lichaam in de duinen genieten van de zon en de wind langs je lichaam. De waddeneilanden Vlieland, Terschelling en Schiermonnikoog zijn hier prima geschikt voor. Ze hebben kilometers lange stranden waar op een groot deel naturisme is toegestaan. Een stukje lopen en je hebt het rijk voor je alleen. Op Texel zijn de stranden wat strikter maar ook hier kun ook in de zomer rustige plekken vinden. Ameland is nog meer beperkt, maar er is wel een groot stuk strand (voorbij paal 17) waar het gedoogd wordt (info nfn). Wellicht niet iets voor de eerste keer bloot.

Naturistenresort koversada

Koversada een grote maar toch erg mooi complex met appartementen en een camping omzoomd door cipressen, pijn-, denne- en olijfbomen, net bij de monding van het 12 km lange zee-kanaal, midden op het  schiereiland Istrië echt voor de natuurliefhebbers . Koversada ligt naast een 2,5 km lange kustlijn met kliffen, rotsachtige strand en een klein zandstrand geschikt  voor jonge kinderen.

Koversada

Koversada is eigenlijk een hele stad, met hotelkamers, appartementen en een camping. In het hoogseizoen wordt bezocht door 5000 gasten. Er zijn 8 restaurants, snackbars en pizzeria’s in de buurt. Er zijn 2 supermarkten met fruit en groenten en kleine winkel met kranten en ansichtkaarten. Voor de jongsten zijn er drie speeltuinen