Naturistisch Zeilen

Naturistisch Zeilen Met Vriendschap

Het waddengebied is één van de plekken in Nederland met de meeste zon. Het is bovendien het gebied met meest uitgebreide naaktstranden. En op het Wad waan je je helemaal alleen. Het is het favoriete vaargebied van schipper Rob.

Naturisten Zeilen Op Het Wad!

De Naturist zeilt bloot gewoon de Waddenzee op, dáár waar naturisme nog natuurlijk is! Zeil bloot gewoon mee met de Gouden Vloot, maak een zeiltocht speciaal voor de naturist, over de het grootste natuur- en naturisten gebied van Europa.

Actieve meezeilvakanties voor naturisten en niet-naturisten met de luxe kajuitcatamaran “Zeevonk” in de altijd zonnige Caraibisch Gebied. Tochten onder andere bij Isla Margarita, Curacao, Aruba, Martinique Sint Maarten en de Britse Maagdeneilanden.

Bloot hardlopen

bloot-hardlopen
In Nederland lenen zich hiervoor (delen van) de Noordzee stranden van de waddeneilanden als Vlieland, Schiermonnikoog en Terschelling waar op lange stukken naaktrecreatie is toegestaan.

Zin in een groter avontuur: elk jaar in mei vindt in hippie stad San Francisco de bay to breakers hardloopwedstrijd plaats. Daaraan doen ook elk jaar blote hardlopers mee.

San Francisco had (en heeft) een reputatie van bloot vriendelijke stad, al was er ook veel controverse over en is blootlopen ook hier nu verboden.

Skinny dippen

skinny-dippen
Iets wat veel mensen al eens gedaan hebben ( al dan niet dronken) en wat iedereen eigenlijk eens gedaan zou moeten hebben (nuchter) is skinny dippen. Gewoon tijdens een wandeling de rivier induiken of ’s avond laat op het strand je kleren uit en zwemmen.

Naaktwandelen op het wad

In een aflevering van Man bijt hond een bijdrage over een fanatiek wadloper, bloot. Ziet het nut van kleren niet in en filosofeert er rustig op los op het wad.

Het paradijs: de 51-jarige Theo Zuur uit Groningen gaat elke zaterdag het wad op. Hij is een fervent wadloper, maar wel altijd naakt. Hij heeft geprobeerd een naturisten wandelclub op te richten, maar niemand heeft zich aangemeld. Hij wordt maar door weinig mensen begrepen en voelt zich een roepende in de woestijn.

Moet kunnen toch? Niet volgens het Europese Hof voor de Rechten van de Mens, die heeft de britse naaktloper Steven Gough (dus niet de man uit het filmpje) in het ongelijk gesteld. Deze man, bekend als Naked Rambler heeft al meer dan zes jaar in de cel gezeten voor naaktwandelen.